Luomantie 100

Reinontupaan on Talonpoikaissäätiön kunniakilpi naulattu ja nyt alkaa ”Luomantie100” -juhlavuoden tilaisuus! Ensin Dokumentti Reinontuvasta, asiaa historiasta ja sitten elokuva ”Ikitie”. Aluksi ohjaaja A.J. Annila kertoo elokuvastaan, joka pohjautuu Antti Tuuriin kirjaan.

reinontupa

Luoma-ahon kyläyhdistys järjestää lauantaina 28. lokakuuta 2017 Luomantie 100 -tapahtumakokonaisuuden, jonka teemoina ovat elokuvataide ja kulttuurihistoria. Kylällä on tehty elokuvia ja pidetty kolme valtakunnallista elokuvafestivaalia. Nyt eläydytään jopa 200 vuoden taakse mm. Hannulan talon historian merkeissä ja otetaan muisteluun mukaan niin kylän ikäihmiset kuin nuoret ja päiväkotilapsetkin: vahvistetaan yhteenkuuluvuutta sukupolvien ketjussa!

KEF_2_facebook

 

 

Tapahtumaa edelsiperinnepäivä 7.10:

Perinnepäivä 7.10. vie aikamatkalle menneeseen

Luoma-aholla vietetään kaikille avointa perinnepäivää la 7.10.2017 klo 9-13. Perinnepäivä vie mukanaan sadan vuoden takaiseen elämään Luoma-aholla. Päivän aikana päästään tutustumaan ”villasukan matkaan” aina oikean lampaan keritsemisestä, villojen karstaamisesta, kehräämisestä ja lankojen värjäämisestä sukan tikkuamiseen asti. Vanhat koulutarvikkeet, opetustaulut ja havaintomateriaalit kertovat millaista koulunkäynti oli aikoinaan. Päivä on monella tavoin myös toiminnallinen: voit osallistua entisajan oppituntiin, kokeilla kaunokirjoitusta mustekynällä ja leikkiä vanhan ajan pihaleikkejä.
Perinnepäivässä kohtaavat eri sukupolvet. Luoma-ahon lapset ja nuoret ovat laatineet kylän senioreille kysymyksiä heidän lapsuutensa koulunkäynnistä. Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia videotallenteelta kylän senioreiden kertomana. Satavuotiasta Suomea juhlistetaan istuttamalla koulun pihaan Tulevaisuuden kuusi.
Mukaan kannattaa varata käteistä, sillä paikan päällä on mahdollisuus ostaa kylän senioreiden tekemää riisipuuroa ja nokipannukahvia. Myynnissä on myös Neuvosen lammastilan tuotteita.
Lisää tunnelmaa perinnepäivään voit tuoda pukeutumalla vanhan ajan tyyliin. Tapahtuma järjestetään Luoma-ahon koululla (Vimpelintie 591, Alajärvi).
Perinnepäivän järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kyläyhdistys. Yhteistyössä mukana ovat
Luoma-ahon koulu, Luoma-ahon seniorit ja Neuvosen tila. Perinnepäivä kuuluu Luomantie 100 –tapahtumakokonaisuuteen. Se on saanut Aisaparin Leader-rahoitusta ja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa aikamatkalle menneisiin vuosikymmeniin!

Yhteyshenkilö kirsi.nelimarkka(a)hotmail.com